Deprem Bölgesinde 1.800 Konteynerlik “KASABA” Kuruldu - TV32 Isparta Haber Son Dakika 32 Deprem Bölgesinde 1.800 Konteynerlik “KASABA” Kuruldu
Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Bölgesinde 1.800 Konteynerlik “KASABA” Kuruldu

Isparta Girişimci Sanayici ve İş İnsanları Derneği (IGSİAD) Başkanı Kubilay Kapı, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Isparta Girişimci Sanayici ve

IGSİAD Başkanı Kapı: “Desteğimiz Sürecek”

Isparta Girişimci Sanayici ve İş İnsanları Derneği (IGSİAD) Başkanı Kubilay Kapı, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Kapı, mesajında, “6 Şubat’ta yaşanan ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremler, ülkemize büyük acılar yaşattı. Binlerce vatandaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü hâlâ yüreğimizde hissediyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Depremin ardından gösterilen dayanışmanın önemine vurgu yapan Kapı, “Milletimiz büyük bir birlik ve beraberlik örneği sergileyerek depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu. İş dünyası olarak bizler de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Afetlere karşı daha dirençli bir Türkiye için bilinçlenmeli ve gerekli tedbirleri almalıyız” dedi.

IGSİAD olarak afet bölgelerine yönelik destek çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Kapı, dayanışma ruhunun korunması gerektiğine dikkat çekti.

Öte yandan, TÜRKONFED, SEDEFED ve Habitat Derneği’nin “Ortak İş Birliği Platformu” çatısı altında bir araya gelerek depremden etkilenen kentlerde sürdürülebilir yaşam merkezleri kurmayı hedeflediğini aktaran Kapı, şunları kaydetti:

“Platform kapsamında Hatay-Samandağ, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da toplam 1.800 konteynerlik ‘KASABA’ adı verilen sürdürülebilir yaşam merkezleri inşa edildi. İlk etapta Samandağ’da 266 konteynerlik alan kuruldu. Bu merkezlerin organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerine entegrasyonu sağlanarak iş gücü kaybının önüne geçildi.”