Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EĞİRDİR GÖLÜNE BİR DARBE DAHA VURULUYOR

Kurumayla karşı karşıya olan

Kurumayla karşı karşıya olan Eğirdir Gölü’ne bir darbe daha vuruluyor. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Eğirdir’i besleyen kaynaklar Konya Havzasına aktarılacak. Hazırlanan projeye Isparta DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nün de olumsuz rapor verdiği de öğrenildi.

Konyalılar ilerleyen günlerde su sıkıntısı yaşamamak için DSİ destekli projeleri tek tek hayata geçiriyor. DSİ Konya 4. Bölge Müdürlüğü Eğirdir Gölünü besleyen kaynaklardan su çekmeye hazırlanırken, Ispartalı yöneticilerden ise en ufak bir ses bile çıkmıyor.

Kızılırmak’tan Konya Kapalı Havzası’na su aktarmayı öngören projenin planlama mühendislik işi için yüklenici firmayla sözleşme imzalandı. Konya Ovası’nın kuzeyini suyla buluşturacak olan proje, çiftçilerin sulama ile birlikte rahata erişeceğine imkan sağlayacak. Projeye göre aktarılacak suyun Eğirdir Gölünü besleyen kaynakları da içerdiği ortaya çıkıyor. Ortalama 34 KM uzaklıktan ilk etapta Beyşehir Gölüne su akıtılacak! Ortaya acı bir gerçek daha ortaya çıkıyor. Konyalılar 34 KM’den su taşırken, Ispartalı yöneticiler 5 KM öteden göle su indiremiyor!

DSİ Konya 4. Bölge Müdürlüğünce her iki iş kapsamında, bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmaları kapsamlı olarak değerlendirmek amacıyla Ocak ayında toplantı gerçekleştirildi.

Proje de Yılanlı Derivasyonu, Yılanlı Sulaması, Çayköy HES akımları, Ayvalıpar ve Pınargözü Tünelinden su aktarılması yer alıyor.

Konya Ovası’nın tamamının suya kavuşturulması için atılan adım, Devlet Su İşleri (DSİ) Etüt Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı ile gerçekleştirildi.

Projenin içeriğinde Eğirdir’i besleyen Karaköy’ün suyuna Konya’nın bir kez daha talip olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Konyalı idareciler, ortalama 34 km öteden Eğirdir’in suyunu almak isterken, Ispartalı yöneticiler ise 5 KM ötedeki Akdoğan mevkiinde çıkan suyu göle indiremiyor.

 

BİZ, KARAKÖY SUYUNU KULLANAMAZKEN,

KONYALILAR 34 KM’DEN SU İNDİRECEK!

Eğirdir Akdoğan Köyü ile Bağıllı Köyü arasındaki Karaköy Mevkiinden çıkan kaynak su göle aktarılırsa göl 12 ay içerisinde eski seviyesine rahatlıkla ulaşır. Elde ettiğimiz bilgilere göre Karaköy mevkiindeki kaynaktan yılda 60 milyon m3 su akıyor. 365 gün su akan bir kaynak neden değerlendirilemiyor?

Ispartalı yöneticiler ortalama 5/10 KM’lik alandan göle su indiremezken, Konyalı siyasilerin ve bürokratların 34 KM’lik Isparta hattından su indirecek olması kafaları bir kez daha karıştırdı. Yoksa Karaköy suyu da mı Konya’ya akıtılacak!