Gönen’de Hünnap Hasadı Başladı

Ülkemizde hünnap meyvesi alternatif tıp ve bitkisel tedavi uygulamalarında oldukça yaygın olarak kullanılıyor. C Vitamini açısından da oldukça zengin bir yapıda. Bu faydaları nedeni ile hünnap tercih edilen bir meyve durumunda. Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilmesi nedeniyle Çin’de “hayat şurubu” olarak adlandırılıyor. Hünnap meyvesinin hasat sezonu eylül ayı sonunda başlayıp, ekim ayı sonuna kadar devam […]

Ülkemizde hünnap meyvesi alternatif tıp ve bitkisel tedavi uygulamalarında oldukça yaygın olarak kullanılıyor. C Vitamini açısından da oldukça zengin bir yapıda. Bu faydaları nedeni ile hünnap tercih edilen bir meyve durumunda. Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilmesi nedeniyle Çin’de “hayat şurubu” olarak adlandırılıyor.

Hünnap meyvesinin hasat sezonu eylül ayı sonunda başlayıp, ekim ayı sonuna kadar devam ediyor. Gönen’de önemli bir alternatif ürün haline gelen hünnap, yetiştiriciler tarafında kısa sürede benimsenerek üretimi giderek artıyor. Ayrıca Isparta ikliminin uygun olması, hastalık ve zararlısının az olması, 3. yılda verime başlaması ve 6. yılda maksimum verime ulaşması küçük aile işletmeleri için hünnap yetiştiriciliğini avantajlı hale getiriyor.

Hünnap meyvesi taze olarak tüketilmekle birlikte, pekmez, sirke, ezme ve hünnap kurusu yapılarak katma değeri artırılıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yakından takip edilen hünnap meyvesinin üretim alanı ve veriminin artırılması için bilgilendirme ve saha çalışmaları devam ediyor.

Exit mobile version