Isparta, dünyanın gül yağı ihtiyacının %65’ini karşılayan bir şehir olarak biliniyor. Bu yıl havaların sıcak gitmesiyle gül hasadı 15-20 gün erken başladı. Gül çiçekleri açtıkça şehir gül kokusuyla sarılırken, sabahın erken saatlerinde gül bahçelerinde hummalı bir çalışma başlıyor.
Özenle toplanan güller, bölgedeki tesislere ulaştırılıyor ve dev imbiklerde damıtılarak gül yağına ve gül suyuna dönüştürülüyor. Her yaklaşık 4 ton gül çiçeğinden 1 kilogram gül yağı elde ediliyor. Gül yağının büyük bir kısmı ihraç ediliyor.
Bu yıl Isparta’da 12 bin ton gül çiçeği rekoltesi bekleniyor. Gül hasat dönemi, ülke ve bölge ekonomisine önemli katkılar sunmasının yanı sıra ziyaretçiler için de önemli bir turizm getirisi sağlıyor. Gül hasadının 45 gün sürmesi bekleniyor.