Isparta’da Ekmek Fiyatına Zam Kapıda

Isparta Fırıncılar, Lokantacılar, Pastacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarına zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Isparta Fırıncılar, Lokantacılar, Pastacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarına zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Odalarının yaklaşık 15-16 farklı meslek grubunu kapsadığını belirten Erdeğer, “Lokantacılar, kasaplar, fırıncılar, dönerciler, simitçiler, yufkacılar, pastaneler, unlu mamuller, köfteciler, tatlıcılar, dondurmacılar… Kısacası halkın gıda ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayan birçok meslek odamıza kayıtlı” dedi.

Türkiye genelinde 26 ilde ekmeğin 15 TL’den satıldığını, 17 ilin ise bakanlık onayını beklediğini belirten Erdeğer, “Biz bugün başlasak bile zam süreci en az bir ay sürüyor. 220 gram ekmeğin fiyatını 15 TL’ye çıkarmayı planlıyoruz. Hatta gramajı 230 grama yükseltip bu şekilde uygulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Maliyet artışlarının altını çizen Erdeğer, “Bir çuval (50 kg) una 400 TL zam geldi. 700 TL olan un, bugün 1.100 TL’ye ulaştı. Elektrik ve doğalgazda ciddi artış var. İşçilik maliyetleri de çok yüksek. Asgari ücrete zam gelmeden biz zam talep etmek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Isparta ekmeğinin değerine de vurgu yapan Erdeğer, “Isparta ekmeğinin değerli olmasının sebebi az maya ile elde yapılmasıdır. Ancak işçilik maliyetleri çok yüksek. 10 yıl sonra ekmek üreten kalmaz diye endişe ediyorum” dedi.

Exit mobile version