Firma, bu yıl şubat ve mart aylarında iki şubeden alınan numunelerde olumsuz sonuçlar çıktığını kabul ederken, denetim sürecinde birçok hata yapıldığını ve şahit numunelerin alınmadığını savundu.
İki Şubede Denetim Yapıldı
Köfteci Yusuf’tan yapılan açıklamada, denetimlerin 15 Şubat 2024’te Ankara Çankaya şubesinde, pişmiş dönerden alınan 400 gram numuneyle başladığı ve analiz sonucunun 27 Şubat’ta çıktığı belirtildi. İkinci denetimin ise 29 Şubat 2024’te Ankara Etimesgut şubesinde, pişmiş köfteden alınan 300 gram numune ile yapıldığı, bu analiz sonucunun ise 7 Mart 2024’te çıktığı ifade edildi. Firma, her iki denetimde de çiğ veya pişmiş üründen şahit numune alınmadığını ileri sürdü.
“Domuz Eti Kullanılmadı”
Köfteci Yusuf, tek merkezde üretim yaptıklarını ve olumsuz analiz sonuçlarının sadece iki şubede çıkmasının, ürünlerinde domuz eti kullanmadıklarının göstergesi olduğunu savundu. Firma, “Eğer bir olumsuzluk olsaydı, tüm şubelerde aynı sonuçlar çıkardı. Ayrıca denetim sonuçları şubelere hızlı şekilde iletilmeliydi, ancak bu yapılmadı” açıklamasında bulundu.
“Denetim Sürecinde Hatalar Yapıldı”
Denetimlerin usule aykırı yapıldığını belirten firma, sonuçların kendilerine çok geç bildirildiğini ve bu nedenle sorunun kaynağını hızlı bir şekilde tespit edemediklerini ifade etti. Kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini belirten Köfteci Yusuf, “Teknik hatalar analiz sonuçlarını gerçeğe aykırı hale getirdi. Hukuki süreç tamamlandığında tüm teknik detayları kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde açıklamada bulundu.