Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SDÜ Hastanesi’nde Bir İlk Gerçekleştirildi

SDÜ Hastanesi’nde Bölgede İlk Kez Tam Kapalı Endoskopik Omurga Ameliyatı Gerçekleştirildi

SDÜ Hastanesi'nde Bölgede İlk

SDÜ Hastanesi’nde Bölgede İlk Kez Tam Kapalı Endoskopik Omurga Ameliyatı Gerçekleştirildi
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı, bölgede bir ilke imza atarak tam kapalı teknikle endoskopik omurga ameliyatı gerçekleştirdi.
SDÜ Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Serdar Oğuzoğlu, bel ve omurga ameliyatlarını uzun yıllardır başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Son dönemde tam kapalı teknikle endoskopik omurga ameliyatlarına başladık. Eğitim sürecimizi tamamladıktan sonra, önceden planlanan bir hastamızda bu yöntemi uyguladık. Ameliyat sonrası hastamızı aynı gün taburcu ettik ve şifa ile uğurladık,” dedi.
Endoskopik omurga ameliyatlarının, geleneksel yöntemlere kıyasla daha küçük bir kesi (7-8 mm) ile yapıldığını belirten Oğuzoğlu, “Bu yöntem sayesinde kas ve kemik dokusuna zarar vermeden sadece fıtıklaşan parçayı alabiliyoruz. Tüm dünyada yaygınlaşan bu yöntem, bölgemizdeki kamu hastanelerinde ilk defa uygulanmaktadır. Antalya, Denizli, Burdur, Afyon, Muğla ve Konya gibi çevre illerde henüz yaygın olmayan bu teknik için eğitimlerimizi sürdürüyoruz,” dedi.
Oğuzoğlu, ameliyat olan hastaların ilk gün ayağa kalkabileceğini belirterek “Hastalar ameliyat günü ayağa kalkabiliyor ve bir hafta içinde normal işlerine dönebiliyor. Ayrıca doku kaybı yaşanmaması önemli bir avantaj. Başlangıçta sadece bel fıtığı tedavisinde kullanılan bu teknik, artık omurilik kanal darlığı ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda da uygulanabiliyor.”
Sosyal medyada yayılan bazı yanlış bilgilere de değinen Oğuzoğlu, “Her omurga hastalığı endoskopik yöntemle tedavi edilemez. Mikrocerrahi ve stabilizasyon cerrahisi gibi farklı teknikler de hastalığın durumuna göre uygulanmaktadır. Doğru cerrahi yöntemi belirlemek, hasta ve doktorun birlikte yapacağı detaylı bir değerlendirme ile mümkündür,” dedi.
Doç. Dr. Oğuzoğlu, vatandaşlara omurga sağlığı ile ilgili her bilgiyi sosyal medyadan veya internet ortamından doğrudan doğruya kabul etmemeleri çağrısında bulundu.