Deniz avcılığında balık sezonu devam ediyor. Balık tezgahlarında bolluk yaşanıyor. Türkiye’nin birçok noktasında balıkçılar ağlarını denize atıyor, tezgahlar balık çeşitleriyle şenleniyor.
Ekim ayında palamut bolluğu yaşandığını söyleyen balıkçılar, “Ekim ayında mutlaka palamut tüketilmesini öneriyoruz” dedi. Ekim ayında havalar normalde çok soğuk gitmesini beklerken, sıcak olduğu için balıklarda bolluk var.”
Ekim ayında bol bol palamut yenmesi gerekiyor
Tezgahta yer alan balıkların fiyatları da şu şekilde: hamsi 150 – 200 lira arası değişiyor, sardalya 100-150 arası, istavrit 100-150 arası değişkenlik gösteriyor.
Tezgahtaki balığın taze olup olmadığını anlamak için de gözlerine ve solungaçların bakmak yeterli olduğunu söyleyen balıkçı esnafı bayat balığın nasıl anlaşılacağı konusunda ise “balığın kulakları kıp kırmızıysa, gözleri de çok böyle canlıysa bu tazedir. ” açıklamasında bulundu.