Tarım Ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. Söz konusu liste bakanlığın internet sitesinde kamuoyu ile son derece açık bir şekilde paylaşıldı.
Tas kebabında domuz eti, lahmacunda at eti çıktı!
Listede pul bibere boya kullanılmasından, lahmacuna at eti ve tas kebaba domuz eti karıştırılmasına kadar halkın sağlığını tehdit eden tüm firmalar teşhir ediliyor. Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk listede yer aldı.
DOMUZ ETİ;
Antalya : Kepez – Tas Kebabı
TEK TIRNAKLI ETİ TESPİTİ;
Adana : Seyhan, Çukurova, Yüreğir
Antalya: Kepez
Sakarya: Adapazarı, Hendek, Sapanca, Akyazı
TEK TIRNAKLI ET KULLANILAN GIDALAR
Isıl işlem görmüş dana sucuk, dana etli kuru fasulye yemeği, çiğ lahmacun harcı (dana-kuzu karışık), lahmacun harcı, çiğ kırmızı et, dana eti, karkas et, tas kebabı, kırmızı et, çiğ lahmacun harcı (dana kıyma), dana etli kuru fasulye yemeği, Adana kebap, dana-kuzu karışık et.
TEK TIRNAKLI ET KULLANILAN GIDALAR
Isıl işlem görmüş dana sucuk, dana etli kuru fasulye yemeği, çiğ lahmacun harcı (dana-kuzu karışık), lahmacun harcı, çiğ kırmızı et, dana eti, karkas et, tas kebabı, kırmızı et, çiğ lahmacun harcı (dana kıyma), dana etli kuru fasulye yemeği, Adana kebap, dana-kuzu karışık et.