SDÜ’de düzenlenen basın toplantısında SDÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmetleri hakkında bilgi veren Başhekim Bulem Üreyen Kaya, 2023 Mart ayında Türkiye’nin ilk ağız ve diş sağlığı hastanesi ruhsatını alan kurumlarından biri olduklarını dile getirdi. Yılda 90 binin üzerinde hastanın buraya başvurduğunu ve 600 binin üzerinde de işlem gerçekleştirdiklerini belirten Kaya, “Merhum Dekan Hocamızın adının verildiği Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin 2019 yılında yapım tamamlandı. 16 yataklı bu hastanede yatak sayısını 27’ye çıkarabiliyoruz. Yıllık ortalama 3 binin üzerinde hastaya, 3 genel ameliyathane, 2 sedasyon ünitesi, 2 engelli diş ünitesi, lokal ameliyathane, klinik, radyoloji ünitesi, sterilizasyon ünitesi, biyokimya laboratuvarı, kan transfüzyon merkezi birimlerinde hizmet veriyoruz. Bunların da ortalama 500’ü engelli hastalarımız. Türkiye’den engelli hastalar hastanemize başvuruyorlar ve gerekli hizmeti alıyorlar. Bunun dışında korkuyla, bulantı refleksiyle ya da başka sebeplerle normal klinikte ağız diş sağlığı hizmeti veremediğimiz hasta gruplarımız da burada tedavi görüyor. Sadece ortodontik tedavilerle değil mutlaka cerrahi işlemlerin de uygulanması gereken hastalarımız var. Bu hastalarımıza da hizmet veriyoruz.
TAM ÇENE GÖRÜNTÜLEMESİ YAPAN CİHAZ ALINDI
Yine tüm Türkiye’de özellikle devlet hastanesi, fakülte hastanesi koşullarında en fazla ameliyatların yapıldığı hastane konumundayız. Özellikle görüntüleme sistemleri anlamında bu yıl çok fazla yatırım yapabildik. Daha önce kullandığımız bir adet tomografi cihazımız vardı. 10 gün önce ikinci bir tomografi cihazı alındı ve şu an kullanıma başladık. Belki de Türkiye’de tek cihaz. Tam çene ameliyatlarında tam bir görüntüleme yapabilmemize olanak sağlayan bir cihaz.
ARTIK PROTEZ BİR HAFTADA TAKILIYOR
Aynı zamanda görüntüleme anlamında yine bu sene radyoloji kliniğimize bir ultrason cihazı da alındı. Özellikle Protetik diş tedavisi kliniğinde aktif olarak kullanılacak bir laboratuvar kuruldu. Bu sayede son bir aydaki hasta sirkülasyonuna bakıldığında, bin hastaya hizmet verebilmişiz. Normalde hastalarımızın işlemleri için başka bir laboratuvara gönderiyorduk. İşlemler hekimler tarafından tamamlanırken arada bir laboratuvar hizmetimiz vardı. Şu an hastane bünyesinde bu laboratuvarı kullanabiliyoruz ve geleneksel yöntemlerle değil tamamen dijital sistemle çalışan bir laboratuvar. Ortalama bir protezin süresi bir ayı, birkaç haftayı bulabilirken, şu an bir hafta içerisinde birkaç gün içerisinde tamamlayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yıllık 90 Bin Hastaya Hizmet Veren SDÜ Diş Hastanesi, Türkiye’ye Örnek Oluyor
SDÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Bulem Üreyen Kaya Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı bünyesinde yıllık ortalama 500’ü engelli hasta olmak üzere 3 binin üzerinde poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi