var galleryTemplate = 1;
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gastronomik Şölen

Bu yıl ilk kez

Bu yıl ilk kez düzenlenen Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı açıldı

Gökkubbe Fuar Alanı’ndaki açılışta konuşan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu; fuarın amacının Isparta’nın zenginliklerini tek bir çatı altında toplayarak, bu değerleri ülkenin dört yanına tanıtmak ve turizme katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Büyükçulcu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Isparta Belediyemizin de paydaşı olduğu Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu fuar Isparta’nın zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri ve eşsiz gastronomik lezzetleriyle dolu bir şölen olacak.

Bu fuar Isparta’nın zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri ve eşsiz gastronomik lezzetleriyle dolu bir şölen olacak.

Bu fuar, sadece Isparta’nın değerlerini tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda bölgesel anlamda turizm ve gastronomiye katkı sağlama amacını da güdüyor.Bu fuar sadece bir şehrin tanıtımı olmanın ötesinde, birçok farklı noktanın bir araya gelerek Türkiye’nin turizm ve gastronomi haritasına yeni bir renk katmasını amaçlıyor. Kısacası bu etkinlik, şehrimizin zenginliklerini keşfetmek isteyenleri, lezzet dolu bir yolculuk ve unutulmaz bir turizm deneyimi bekliyor.Türkiye’nin belki de dünyanın en iyi pistlerinden birisine sahip kış turizm merkezlerinden birisi Davraz Kayak Merkezi’nden başlayarak, inanç turizmine de ev sahipliği yapan Yalvaç Pisidia Antiocheia’ya, Şarkikaraağaç sağlık deposu Kızıldağ’ından, su sporları merkezi ve karavancıların mekanı Eğirdir Gölümüze, Aksu Zindan Mağarasından, Yenişarbademli doğa, dağcılık ve gökyüzü gözleminin noktası Dedegöl Dağı Melikler Yaylasına, Gölcük Gölünden, Kovada Gölü Milli Parkına, Isparta’mızın gülünden, lavanta tarlalarına kadar birbirinden özel ve eşsiz yerlerin tanıtımına odaklanacağız.Yine Isparta gastronomisi, zengin tarım ürünleri, geleneksel lezzetler ve özgün tatlarla, yöresel ürünlerin, geleneksel tariflerin kullanımıyla öne çıkan zengin bir lezzet çeşitliliği ve mutfak kültürüne sahiptir.Elmamızdan, kirazımıza tarım değerlerimiz ile şehrimizin geleneksel düğün yemeği olan helva kabunesine, banağına, hamursuzuna kadar birçok değerimiz de bu fuar kapsamında yer alıyor, bu özgün tatlar ziyaretçilerimizi memnun edecektir.Amacımız, Isparta’mızın zenginliklerini tek bir çatı altında toplayarak, bu değerleri ülkemizin dört bir yanındaki misafirlerimizle buluşturmak ve turizme katkı sağlamaktır.Bu vesileyle, misafirlerimizi bu güzel şehrimizin turizm ve gastronomi alanındaki zenginliklerini keşfetmeye davet ediyorum”. İfadelerinde bulundu.