Türk Mutfağı Haftası, Sürdürülebilir Lezzetlerle Kutlanıyor
Türk Mutfağının zengin değerlerini vurgulamak ve bu alanda markalaşmak amacıyla her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu yıl “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel ve Atıksız” temasıyla üçüncü kez düzenleniyor.
Binlerce Yıllık Kültürün İzleri
Türk Mutfağı, binlerce yıllık kültürüyle her yemeğinde farklı bir gelenek sunuyor. Yöresel dokunuşlar ve hikayelerle zenginleşen bu mutfak, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle tanıtılacak.
Ege Lezzetleri ve Coğrafi İşaretli Ürünler Ön Planda
Yurt dışında Ege’nin tarihi ve kültürel lezzetleri, yurt içinde ise 81 ilin coğrafi işaretli ürünleriyle hazırlanan tatlar öne çıkarılacak. Isparta’nın 19 coğrafi işaretli ürününden 11’i, Isparta Mutfağı’nı temsil ediyor.
Isparta’nın Gurur Kaynakları
Isparta Kabune Pilavı, Senirkent Banağı ve diğer lezzetler, MAHREÇ işaretiyle; Gelendost Çaltı Sarımsağı ve Isparta Elması ise MENŞE işaretiyle tanınıyor.
Haftanın Etkinlik Takvimi
21 Mayıs Salı: Meydan AVM’de saat 10.00’da açılış ve kahvaltı ikramı, 17.00’de panel ve çakal helvası ikramı.
22 Mayıs Çarşamba: 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda saat 10.00-13.00 arası mutfak atölyesi ve yemek ikramı.
23 Mayıs Perşembe: IYAŞ AVM’de saat 13.30’da irmik helvası ikramı.
Eğitim Etkinlikleri
Prof. Dr. Zeynep Banu Seydim, hafta boyunca Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi, Ülkü Ortaokulu ve Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde konferanslar verecek.