Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, toplu tüketim yapılan yerlerde gıda güvenliğine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, KFK Ajans’a yaptığı açıklamada, “İl Müdürlüğü olarak ilk önceliğimiz gıda güvenliği. Bu kapsamda ekiplerimiz sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” dedi.
İl merkezinde yapılan denetimlerde, bazı işletmelerin gıdaları usule uygun olmayan koşullarda sakladığı ve bir gün önceden hazırlanmış dönerleri tekrar servis ettiği belirlendi. Tespit edilen aykırılıklar üzerine ilgili işletmeler hakkında cezai işlem başlatıldı.
Son bir ayda yapılan kontrollerde, hijyen ve gıda güvenliği kurallarını ihlal eden 8 işletmeye idari para cezası uygulandı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin kent genelinde sistemli şekilde devam edeceğini duyurdu.
Bu gönderiyi Instagram’da gör